Brokoļi, zemenes un 4 citi pārtikas produkti, kurus nedrīkst sasaldēt

Saldētavas izmantošana dažādu produktu, īpaši ātri bojājošos, uzglabāšanai ir pilnīgi normāla prakse. Tomēr arī šim procesam vajadzētu pieiet saprātīgi. Tāpēc ir svarīgi atcerēties, ka ne visi produkti labi iztur mīnusu temperatūru, pazaudējot daļu no savām labajām īpašībām. Jūsu uzmanībai ir seši produkti, kurus nekādā gadījumā nav ieteicams sasaldēt.

  1. Vistas krūtiņa un jūras produkti

Ir negaidīti šajā sarakstā ieraudzīt vistas krūtiņu, vairākas jūras veltes un pat dažas zivju šķirnes, jo daudzviet veikalos šie produkti ir sasaldēti. Tomēr patiesībā tā ir principiāli nepareiza prakse. Lieta ir tāda, ka katram no iepriekš minētajiem produktiem ir liesa proteīna koncentrācija.

Un saskaņā ar Kulinārijas izglītības institūta šefpavāra Šona Matjeviča teikto: “Sasaldēšana ir kaitīga šādai pārtikai. Sasaldēšana denaturē olbaltumvielas, un viss ūdens, šķiet, “izplūst” no produkta, kad tos atkausē. Galu galā jūs iegūsit produktu, kas ir daudz sausāks, nekā tas varētu būt.

Tomēr šajā grupā ir izņēmumi: piemēram, pēc sasaldēšanas pārtikas produkti ar augstu tauku saturu, piemēram, taukainas zivis, nebūs tik sausas.

  1. Zaļumi

Patiesībā daudzi pilnīgi pamatoti sasaldē zaļumus, lai tos pievienotu ēdienreizēm, jo ​​tas ir ļoti praktiski. Taču šefpavāri cenšas šādu praksi no sava darba izslēgt vispār, un gaidījumos, kad trūkst svaigi garšaugi, priekšroku dodot kaltētiem.

Pēc kulinārijas profesionāļu domām, pēc atkausēšanas zaļumos nepaliks nekas cits, kā tikai šķiedrvielas – produktu neizbēgami pametīs visi vitamīni, antioksidanti un pat hlorofils. Tāpēc labāk ir izveidot veselīgu ieradumu svaigus garšaugus audzēt uz balkona vai vienkārši uz palodzes, nevis izmantot saldētavu.

  1. Maize

Arī maize dīvainā kārtā nav tas labākais produkts saldēšanai. Un šķiet, ka šāda kategoriska attieksme ir dīvaina, jo cik gadus ir pastāvējusi prakse mājās turēt pa rokai cepamās sagataves vai vienkārši pagarināt iemīļotā klaipa uzglabāšanas laiku, to ieliekot saldētavā.

Tomēr pavāri bieži vien ir pret saldētu gatavu maizi. Pēc kāda eksperta teiktā: “Kad maize sasalst, mainās tās konsistence. Maize maina savu struktūru un nevar atgriezties sākotnējā stāvoklī pat pēc atkausēšanas, kas ietekmē ne tikai garšu, bet arī to, kā organisms uzņem produktu.”

  1. Zemenes

Ja visas pārējās ogas der uzglabāšanai saldētavā, tad zemenes izceļas kā vienīgās, kuras nedrīkst saldēt. Problēmas sakne ir zemeņu porainajā struktūrā: sasalšanas laikā tās tiek pārsātinātas ar ūdeni un, ja to atkausē, oga burtiski sadrūp, pārvēršoties nesaprotamā masā.

Tomēr zemeņu aizliegumam ir izņēmumi: piemēram, saldētas zemenes nav ieteicams lietot cepšanai vai smūtiju gatavošanai, bet, ja plānojat no tām gatavot kompotu vai uzpūteni, tad tas būs pieņemami.

  1. Plaucētās mīklas izstrādājumi

Grūti iedomāties, ka šo produkta veidu nevajadzētu sasaldēt. Un vispirms runa ir par eklēriem un šu kūciņām. Kā skaidro konditori, sasaldēšana vienkārši iznīcina šī konditorejas izstrādājuma gaisīgumu un kraukšķīgumu. Jo īpaši šefpavāre Sāra Gundersone stāsta: “Ja eklērus sasaldē, tie pārvēršas par skumju eklēru versiju. Šķiet, ka tie ir slikti izcepti un garšo mitri. Par gaisīgumu nav ne runas.”

Lasi arī: Ko darīt, lai ūdens mucā “neziedētu”: 3 vienkārši un efektīvi noteikumi, kas jāzina katram dārzkopim

  1. Brokoļi

Šķiet, ka šis produkts, kas burtiski atrodams katrā saldētu dārzeņu maisījuma iepakojumā, saldētavā nepārprotami jūtas lieliski. Bet tas tā nav. Kā izrādījās, šefpavāri ir absolūti vienisprātis, ka brokoļi ir vissliktākais saldējamais produkts. Speciālisti norāda, ka saldētu brokoļu gatavošanas laikā tie ne tikai bieži pārvēršas par putru ar cietiem, “gumijotiem” kātiem, bet arī kļūst gandrīz bezgaršīgi un bez jebkādām uzturvielām, ko dārzenis neizbēgami zaudē kopā ar ūdeni atkausēšanas procesā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment